Costa Rica
COSTA RICA - VARJE SURFARES DRÖM

COSTA RICA - VARJE SURFARES DRÖM

Santa Teresa har varit Surfakademins sagolika hem under vintermånaderna sedan 2006 - vi bor alla tillsammans på den två hektar stora härliga beachfrontbelägna ranchen Papa Pochote och lodgen Griss. Ännu en episk vinter analkas.

Costa Rica är ett av de länder i världen med längst medellivslängd. Varför? Vackert och dramatiskt landskap, underbart klimat och grymt varierad surf? De själva, ticos och ticas, säger att den främsta anledningen är att skrattet och glädjen alltid är närvarande. Oavsett så är Costa Rica varje surfares drömdestination – vare sig om du surfar för första gången eller om du har legat på världstouren.

Santa Teresa är en charmig liten by - lite poshslackig på något sätt. Den lilla ödmjuka grusvägen som går genom stan kantas av mysiga restauranger som drivs av New Yorkare eller Européer och sodor, lokala lite enklare restos - allt in en skön symbios. Stranden är troligtvis en av världens läckraste - när man sitter ute i vattnet och väntandes på vågorna tittar in mot land bländas man av en mäktig maffig grön backdrop - regnskogen löper hela vägen ner till stranden. Otroligt vackert.

Costa Rica har ett tropiskt klimat och njuter av ett 27-gradigt vatten året rnt. Surfakademins surfcamp ligger på Nicoya-halvön på Stillahavssidan. Med ett 180-gradigt swellfönster är Costa Rica extremt vågsäkert året runt men under perioden december – april är förhållandena optimala.

Costa Rica är politiskt stabilt och är det enda landet i Centralamerika som aldrig har varit i väpnad konflikt med sina grannländer. Inget visum behövs så länge resan understiger 90 dagar. Och du behöver heller inte oroa dig for att knapra malariatabletter så länge du stannar på Nicoya-halvön.