KALIFORNIEN - BARA MAGISKA ÖGONBLICK

KALIFORNIEN - BARA MAGISKA ÖGONBLICK

Att patrullera i gryningen är essensen av den Kaliforniska surfupplevelsen. Vi trotsar den tidiga morgonen och paddlar ut i legendariska San Onofre medan soluppgången kastar en filt av färg längs hela kusten. Dagens första våg upptäcks i horisonten och när den kommer närmare vänder vi brädorna om, tar två paddeltag, hoppar upp och glider tillsammans hela vägen till stranden.

Det finns få platser som kan mäta sig med södra Kalifornien både surf- och livsstilsmässigt. Världsklassvågor men utan en frustrerad crowd, magiska fish tacos och såklart smoothiesens förlovade land.

Vår bas är den lilla klassiska beachcommunityn Encinitas som ligger i North County, strax norr om San Diego. I slutet på oktober och början på november brukar surfförhållandena vara som mest optimala i Kalifornien. Vågsäkert, fortfarande varmt i vattnet men utan sommarträngsel. Vi surfar minst två sessions per dag från Cardiff Reef, Swamis, precis utanför huset i Beacons till San Onofre, Trestles och Malibu i norr - 300 meter långa peelers med sauna-tempererad offshore mesta hela dagen varje dag.

Då vi är i hipstersurfingens mecka hänger vi såklart med och får skön inspiration av shapers som Matt Calvani på BING Surfboards och Robbie Kegel på Gato Heroi och surfare som Kassia Meador och Joel Tudor.