Biarritz
BIARRITZ - EUROPAS SURFMECKA

BIARRITZ - EUROPAS SURFMECKA

Våra drömmars stad blir bara härligare. Den mytomspunnen staden i sydvästra Frankrike har varit vårt sommarhem sedan början på 2000-talet. Biarritz har utan tvekan Europas mest levande surfcommunity samtidigt som den vackra arkitekturen och naturen hela tiden gör oss påminda om att platsen varit närstintill lika speciall även om den inte varit hem till fantastika stränder och vågor. Nytt för i år är att både SAS & Ryanair flyger direkt till Biarritz från Stockholm. Sagolikt smidigt och prisvärt.

Surfakademins säsong i Biarritz håller i sig från och med de härliga vårdagarna under påsken fram tills den läckra sensommaren i mitten på oktober.

Biarritz är kontrasternas stad som vi alltid återvänder till. Och nu mer levande än någonsin - härligt eklektisk med magiska restauranger, gamla franska mormors caféer, saluhallen där du gottar i dig en lunch innan surfen och såklart vackra stränder som födelseplatsen för surfing i Europa - sceniska Côte des Basques.

Det är ingen tillfällighet att sydvästra Frankrike, med sitt härliga klimat och strategiska läge, mitt emellan Nordpolen och Ekvatorn, insvept i Atlantens vågor har blivit ett paradis för surfare. Det finns oändligt många surfstränder både inne i Biarritz och runtom i hela Baskien - både för både nybörjare och för de livslångt dedikerade. På en knapp timme är vi i San Sebastian och fångar vågor mitt bland tapasrestauranger och trånga gränder.