H

elt otroligt att så många är nyfikna på äventyr hemmavid. Just därför fortsätter jakten på den försvunna sommaren från Varberg under juni till en sagolik skånsk herrgård på Österlen under juli och sen tillbaks till Varberg under augusti, september & oktober. För att sen avsluta med en härlig höstlovsvecka på Österlen. Våra surf & yoga retreats hemmavid är desajnade för både dig som aldrig surfat tidigare samt för dig som har surfat en del runtom och nu är sugen på att komma igång med surfen i vår bakgård.

Lifestyle deluxe, vi trollar tillsammans fram ett upplägg fyllt av allt vi tycker är kul; surf, yoga, meditation, kallbad, andningsövningar, roadtrips längs den halländska och skånska myllan & mumsiga middagar.

Dreamteam-vibes, våra surf & yoga retreats hemmavid hostas av Jens & Peter samt Sofie Kraft från Retreatet.

För våra weekends i Varberg under maj, juni, augusti, september & oktober så bor vi alla tillsammans på Varbergs Fästnings Bed & Breakfast, där boende i dubbelrum och frukost är inräknat i priset.

Den 5 - 11 juli, vecka 28 och under höstlovet, så har vi skapat något helt unikt. Herrgården på Österlen med sina böljande ägor, ett otroligt zenlikt landskap, sträcker ut sig precis framför våra fötter och ligger en knapp mil ifrån havet. Här landar vi mellan våra roadtrips runtom i den skånska myllan. 

Såklart ingår alltid bästa vibsen, all utrustning som brädor, våtdräkter och yogamattor samt road trips.

Men tänk om det är platt då? Det kan absolut vara platt även om vi känner att Poseidon kommer att välsigna oss med vågor. Men om vågorna uteblir så kommer vi att yoga, meditera, hikea, paddelträna, bada & basta, snacka stories, njuta av herrgårdens habitat, känna in långa mysmiddagar med mera mys. Vi tar det vidare och låter nöden vara uppfinningens moder.

Under de senaste månaderna när våra egna surftrippar har fått skjutas på framtiden så har vi instinktivt börjat upptäcka surfen hemmavid mer än någonsin, och vi är så härligt överraskade. I början av maj när vi hivat upp termosen med kaffe och tagit första mumsbiten på kanelbullen efter en session i Östersjön kändes det självklart. Vi hajar, det är progressivt, men istället för Biarritz & Galicien under sommaren så kör vi weekends i Sveriges Kalifornien och veckor i Sveriges Biarritz.

Surfakademin följer utveckligen och håller Folkhälsoinstitutets och UD:s rekommendationer. Rådande anbefallning från UD är att undvika ej nödvändiga resor utanför rikets gränser (även om surfresor är essentiellt för lycka, är det svårt att övertyga Cornonan om att så är fallet). Folkhälsoinstitutet trycker på vikten av att inte vara fler än 50 personer i ett och samma space, stanna hemma om man känner dig krasslig, samt fördelarna med att spendera tid utomhus och hålla sig fysiskt aktiv.